Willemien: ‘Altijd meer mogelijk dan je denkt’ | Rijssen-Holtens Nieuwsblad


<p pstyle="PlatteTxt">Willemien Berkenbos geeft voor ONE Twente op 27 januari een online workshop over creatief en innovatief denken. Oefeningen in een groep doen - en dat kan ook online - is bevorderlijk voor het opdoen van idee&euml;n. &lsquo;&#39;In zo&#39;n groep werk je bovendien aan je netwerk. Ook dat is belangrijk als je wil veranderen. Bij individuele trajecten gaat het meer om het schrijven van je eigen plan. Pas nadat er idee&euml;n zijn, ontstaan ga je trechteren en kijken wat er re&euml;el mogelijk is. Formuleer het vraagstuk dat je wil beantwoorden zo nauwkeurig mogelijk en ga ermee aan de slag. Zo werk je van elastisch naar praktisch.&rdquo;</p>

Willemien Berkenbos geeft voor ONE Twente op 27 januari een online workshop over creatief en innovatief denken. Oefeningen in een groep doen - en dat kan ook online - is bevorderlijk voor het opdoen van ideeën. ‘'In zo'n groep werk je bovendien aan je netwerk. Ook dat is belangrijk als je wil veranderen. Bij individuele trajecten gaat het meer om het schrijven van je eigen plan. Pas nadat er ideeën zijn, ontstaan ga je trechteren en kijken wat er reëel mogelijk is. Formuleer het vraagstuk dat je wil beantwoorden zo nauwkeurig mogelijk en ga ermee aan de slag. Zo werk je van elastisch naar praktisch.”

(Foto: MEYDESIGN-PHOTOGRAPHY)

Willemien: ‘Altijd meer mogelijk dan je denkt’

Willemien Berkenbos geeft op woensdag 27 januari een online workshop over creatief en innovatief denken. De workshop wordt aangeboden door ONE Twente, dé netwerkorganisatie voor zp’er in Twente, maar is ook te volgen voor belangstellenden die niet aangesloten zijn.

Twente - ‘’De coronacrisis legt beperkingen op, maar stemt ook tot bezinning,” betoogt Willemien. “Ga ik op oude voet door met mijn werk? Wil ik iets anders en wat dan? Veel ondernemers moeten op dit moment hun bakens verzetten, maar ze weten niet altijd hoe. Mensen kunnen ook vastzitten in oude gewoontes zonder daar gelukkig mee te zijn. Soms hebben ze even een zetje nodig om hun mogelijkheden te zien. Daar help ik ze bij.”

Willemien werkte vele jaren in het onderwijs. Ze gaf Nederlands en communicatie aan jongeren en volwassenen en begeleidde studenten ook met hun studie en tijdens stages. Drie jaar geleden liet ze mensen bij haar thuis aan de keukentafel over zichzelf schrijven. Ze ontdekte dat mensen hierdoor in contact kwamen met zichzelf en met hun creativiteit. Ze kregen inzicht in hun situatie en daarmee in hun mogelijkheden. Inmiddels is Willemien ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en geeft ze trainingen en workshops aan bedrijven en particulieren.
“Na een korte theoretische onderbouwing zet ik mensen in mijn workshop ook echt aan het werk,” vertelt Willemien. “Om te kunnen veranderen, moeten mensen loskomen van bekende denkpatronen en gaan omdenken. Dat klinkt vaag, maar dat is het niet. Ik laat ze oefeningen doen waardoor ze hun creativiteit gaan aanboren en innovatief gaan denken.”
Willemien: “Belangrijk is dat mensen niet meteen met ‘ja, maar’ beginnen als ze over hun mogelijkheden gaan denken. Stel je oordeel uit en laat de ideeën maar opborrelen. Alles kan, dus denk breed en creatief. Dat levert meer ideeën op dan je vooraf voor mogelijk had gehouden. De methode werkt zowel voor particulieren als voor bedrijven.”

Iedereen welkom bij workshop over creatief en innovatief denken door Willemien Berkenbos

Geïnteresseerden die aan de workshop van Willemien Berkenbos willen meedoen, kunnen zich aanmelden bij de website van ONE Twente. De workshop wordt gegeven op woensdag 27 januari en duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Aanmelden:

www.one-twente.nl

Peter Koehorst
Productiepartner
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden