Holten krijgt woningen voor starters | Rijssen-Holtens Nieuwsblad


<p>Impressie van het nieuwe pand aan de Larenseweg</p>

Impressie van het nieuwe pand aan de Larenseweg

(Foto: Foto :website gemeente Rijssen - Holten )
In de krant

Holten krijgt woningen voor starters

Als alles een beetje volgens planning verloopt, staan er in de loop van volgend jaar woningen op de plek van het voormalige Bike Totaal Bloemendal aan de Larenseweg in Holten.

HOLTEN -  De fietsenzaak werd op 24 april vorig jaar grotendeels door een uitslaande brand verwoest. Het moet worden gesloopt. Aannemer Tijdhof - Hobema heeft inmiddels hekken geplaatst rondom de locatie Peter Bloemendal van de fietsspeciaalzaak vertelt dat hij het pand in 2019 had aangekocht. ‘’Het is dus ons eigendom. De plannen voor een nieuw pand kunnen we mede realiseren dankzij de uitkering van de verzekering. In principe zouden we op de benedenverdieping een winkelruimte moeten realiseren en boven woningen, maar er is inmiddels een plan B en dat houdt in dat ook beneden woningen kunnen komen. De gemeentelijke commissie grondgebied is hier positief over. De gemeente ziet graag dat er wooneenheden komen voor jongeren in de huursector, want daar is in Holten behoefte aan. We hebben het dan met name over starters op de woningmarkt. We bekijken op dit moment of alles financieel haalbaar is,’’ aldus Bloemendal, die inmiddels een architect heeft gevraagd om tekeningen te maken en een plan uit te werken. Ook zouden er twee koopwoningen komen.

Betere plek

Het plan voor de Larenseweg is momenteel niet het enige bouwplan voor Holten. Ook voor Annemarie-Wonen, de Vosmanlocatie, Boer Biet en het Enckoterrein zijn plannen in de maak. Sommige zijn al concreet, andere worden nog verder uitgewerkt. Bloemendal, die ook in Rijssen een fietsenzaak onder de naam Bike Totaal heeft, weet niet wanneer de eerste schop voor de nieuwbouw de grond in kan.

Sloop

“Het oude pand moet natuurlijk eerst gesloopt worden en daarna begint de wederopbouw. Als de gemeente het tenminste eens is met de plannen. Het zal dan wel 2022 worden voordat de woningen klaar zijn.’’

Intussen maakt de plaatselijke ondernemer er geen geheim van dat hij met zijn Bike Totaal het liefst blijft zitten op zijn huidige plek, het voormalige Aldipand aan de Smidsbelt. Deze locatie werd na de brand betrokken als tijdelijk alternatief. “Dat pand huren wij op dit moment, maar we zouden het kunnen kopen. Voor ons is het eigenlijk een betere plek dan aan de Larenseweg. Op de Smidsbelt zitten we immers midden in het centrum, met veel winkelend publiek en dicht bij de andere ondernemers. De gemeente heeft ook al aangegeven dat zij dit wel prettig zou vinden en dat het een goede zaak zou zijn als ondernemers geconcentreerd zouden worden rondom het plein,’’ aldus de ondernemer, die in dit opzicht net als verantwoordelijk wethouder Erik Wessels spreekt van een win-winsituatie.

‘’We zijn op dit moment aan het onderhandelen over de aankoop van het pand. Het is dus nog even afwachten wat er uit de gesprekken komt.’’

Leo Polhuys
Freelancer
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden