Inschrijving Rijsserbergloop opent op 1 februari | Rijssen-Holtens Nieuwsblad


Start kidsrun 2019
Start kidsrun 2019 (Foto: eigen foto)
Sport

Inschrijving Rijsserbergloop opent op 1 februari

De editie 2020 werd vanwege Covid-19 afgelast, maar de organisatie heeft goede hoop dat de Rijsserbergloop op vrijdag 11 juni wel kan plaatsvinden.

De afgelopen periode is de organisatie druk aan het overleggen geweest hoe ze op een goede manier invulling kan geven aan de Rijsserbergloop. Er liggen inmiddels verschillende plannen klaar. Hoe deze er precies uit gaan zien, blijft lastig te zeggen. Men weet niet in hoeverre evenementen in juni gehouden kunnen worden.

Bedrijvenloop

Een vast onderdeel van de Rijsserbergloop is de bedrijvenloop. Dat dit onderdeel een groot succes is, bleek vorig jaar wel: de inschrijving was toen binnen 36 uur uitverkocht.

Bedrijven laten hun werknemers graag meedoen aan deze loop, want een fitte werknemer presteert beter, is minder vaak ziek en is ook gemotiveerder met zijn werk bezig. Door het aanbieden van een bedrijvenloop bevordert de Reginox de teambuilding en biedt bedrijven en instellingen de mogelijkheid zich op een originele en sportieve manier te presteren en te promoten. De organisatie hoopt ook dit jaar groots uit te kunnen pakken, maar of de afterparty kan doorgaan, hangt af van wat er in juni allemaal weer kan.

Inschrijving

Ook het maximumaantal deelnemers blijft nog even de vraag. Mag men net als anders 1200 deelnemers laten starten of zijn er dat dit jaar maar 500? Men gaat ervan uit dat er met 1200 deelnemers gestart kan worden voor de 5 en 10 kilometer.

Op 1 februari gaat de inschrijving hiervoor open. Daarbij geldt dat de eerste inschrijvingen het meest zeker zijn van hun deelname. Mochten de maatregelen in juni zo zijn dat er met minder dan 1200 deelnemers gestart kan worden, dan maakt men een selectie op inschrijvingsdatum. Daarbij zullen de laatste inschrijvingen komen te vervallen of zal hen een andere datum worden aangeboden.

Gezien het grote succes van vorig jaar gaat de organisatie ervan uit dat de inschrijving heel snel vol zit. Mocht de wedstrijd niet door kunnen gaan, dan krijgen alle deelnemers het volledig inschrijfbedrag terug.

Nog geen kidsrun en bambinoloop

De inschrijving voor de kidsrun (1500 meter) en bambinoloop (400 meter) blijft voorlopig nog gesloten. De organisatie moet eerst meer zekerheid hebben wat er op vrijdag 11 juni allemaal mogelijk is.

Ook krijgen alle deelnemers van de 5 en 10 kilometer een functioneel loopsinglet, in zowel dames- als herenmodel, voor hun geleverde prestatie. Speciaal voor de zomer.

De deelnemers lopen over het schitterde parcours op en rondom de Rijsserberg. Het is zeer uitdagend en heuvelachtig. Ook is er op verschillende plaatsen langs het parcours live-muziek!

www.rijsserbergloop.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden