‘Het begon allemaal in de Grotestraat’ | Rijssen-Holtens Nieuwsblad


<p>Het echtpaar Vos - van der Giezen is zestig jaar getrouwd. (Foto: Wim Vos-WVFOTO)</p>

Het echtpaar Vos - van der Giezen is zestig jaar getrouwd. (Foto: Wim Vos-WVFOTO)

(Foto: Wim Vos-WVFOTO)
In de krant

‘Het begon allemaal in de Grotestraat’

Het echtpaar Henk Vos en Margje Vos - Van der Giezen uit Rijssen is vandaag precies zestig jaar getrouwd. Beiden zijn nog ‘’good te pas’’ ondanks enkele lichamelijke ongemakken.

RIJSSEN - De bruidegom is bijna 87 jaar, zijn vrouw is met haar 83 jaar net een paar jaar jonger. Is Vos een geboren en getogen Riessenaar, zijn echtgenote is oorspronkelijk afkomstig uit Drenthe. Al op jonge leeftijd verhuisde ze naar haar huidige woonplaats. Vos woont nog steeds in zijn eigen huis. ‘’Hij kon zich tot voor kort heel goed zelf redden,’’ vertelt dochter Carla Bruggink - Vos. ‘’Zo deed hij de boodschappen en de was zelf en fietste hij nog. Onlangs kreeg hij echter helaas corona, en daardoor ging het even wat minder. Maar hij krijgt nu hulp en is er goed doorgekomen, ook al loopt hij nu met een rollator. We gaan ervan uit dat hij snel weer de oude is. Ook moeder heeft corona gehad en ook zij is er gelukkig goed doorgekomen. Zij woont al een tijdje apart, in verzorgingstehuis Eltheto, omdat zij thuis niet meer zo goed uit de voeten kon en meer lichamelijke verzorging nodig heeft.’’ Het echtpaar kreeg drie kinderen die allemaal in de buurt wonen. Carla Bruggink woont in Rijssen, haar broer en zus in Wierden. Verder zijn er zes klein- en acht achterkleinkinderen. Die wonen allemaal in Almelo, Rijssen en Wierden. Het paar is aangesloten bij de Hervormde kerk in Rijssen.

Grotestraat

Henk en Margje hebben elkaar leren kennen in de Grotestraat. ‘’Vroeger had je van die groepjes jongeren die door de stad slenterden en elkaar dan tegenkwamen, waarna er iets moois opbloeide. Vaak was dat in het park, maar bij mijn ouders ging het anders en was de Grotestraat de plek van ontmoeting,’’ lacht Carla Bruggink.

Jutefabriek

‘’Toen het stel elkaar pas kende, werkten beiden nog in de jutefabriek in Rijssen.” Mevrouw Vos stopte naar haar huwelijk met werken, maar Vos verdiende 22 jaar lang de kost bij de fabriek. Vervolgens werkte hij twintig jaar bij Hollandse Signaalapparaten in Hengelo. Na haar trouwen zegde Margje haar betaalde werk op en bleef ze thuis om voor de kinderen te gaan zorgen en het huishouden te doen. na zijn pensionering had Vos meer tijd voor zijn hobby’s: de EHBO en het Rode Kruis. Hij heeft ook een tijdje als chauffeur gereden op de rolstoelbus van het Rode Kruis en bij het vervoer van gehandicapten. Vanwege corona zit het er op dit moment niet om uitgebreid stil te staan bij het zestigjarig huwelijk. ‘’Maar misschien kan dat later alsnog,’’ zegt Carla.

Mijlpaal

‘’Natuurlijk zullen we vader en moeder feliciteren, maar we kunnen niet allemaal tegelijk komen. Dus de familie zal wel in gedeelten op bezoek gaan. En via beeldbellen kun je tegenwoordig ook al veel doen. We zijn in elk geval heel blij dat onze ouders deze mijlpaal hebben gehaald.’’

De feestvreugde werd nog vergroot door een telefoontje van de burgemeester die het echtpaar feliciteerde.

Leo Polhuys
Freelancer
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden