Minder autodiefstallen in Rijssen-Holten | Rijssen-Holtens Nieuwsblad


Foto: Pixabay

Minder autodiefstallen in Rijssen-Holten

Rijssen-Holten - In de afgelopen 5 jaar is het aantal autodiefstallen in Rijssen-Holten flink afgenomen. Dit blijkt uit een onderzoek van Autoverzekering.nl. Vergeleken met 2016 zijn er vorig jaar 67 procent minder auto’s gestolen. 

Als het aankomt op autodiefstallen, is Rijssen-Holten de afgelopen jaren een stuk veiliger geworden. 5 jaar geleden werden in de eerste 9 maanden van het jaar nog 6 auto’s gestolen, maar dat is in 2020 gedaald tot 2 auto’s. Dit concludeert vergelijkingssite Autoverzekering.nl op basis van data van de Politie. 

In de onderstaande grafiek staat het aantal autodiefstallen per gemeente van Overijssel voor de periode van 2016 tot 2020. 

Positief nieuws

Het dalende aantal autodiefstallen is positief nieuws voor iedereen met een auto in Rijssen-Holten. Een vermindering van het aantal diefstallen leidt namelijk tot een verlaging van de autoverzekeringspremie. Hoe kleiner de kans dat een auto wordt gestolen in een bepaalde regio, hoe minder risico verzekeraars toekennen aan deze regio. Door deze manier van risicobepaling kan dezelfde auto in Rijssen-Holten veel goedkoper zijn om te verzekeren dan in Deventer, waar jaarlijks veel meer auto’s worden gestolen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden