't Is een biezondere tied, Stay Safe!' | Rijssen-Holtens Nieuwsblad


<p>Prins WokkieVlokkie en zijn adjudant De Buizerd.</p>

Prins WokkieVlokkie en zijn adjudant De Buizerd.

(Foto:P.r.)
In de krant

't Is een biezondere tied, Stay Safe!'

Natuurlijk kun je ‘nee’ zeggen als de carnavalsvereniging een beroep op je doet. Of je misschien prins wilt worden? Voor Wilco Vlogtman was het duidelijk: hij zei ‘ja’. Hoogheid WokkieVlokkie is benoemd tot Prins van de Fienpreuvers.

HOLTEN - ‘’Iedereen had zich dit evenement dit jaar natuurlijk heel anders voorgesteld,’’ zegt de 52-jarige Dijkerhoeker, die in het dagelijks leven de kost verdient als accountmanager bij een Almelo’s bedrijf.

Roet in eten

‘’Corona gooide flink wat roet in het eten. De verkiezing bijvoorbeeld is gehouden in onze residentie Het Bonte Paard, maar in zeer beperkte kring. De deur zat op slot en we moesten zelf koffie meenemen. Alles werd via livestream uitgezonden. Toen ik afgelopen zomer werd gevraagd na te denken over mijn nieuwe functie, had ik dit soort beperkingen echt niet zien aankomen. Ik had er trouwens helemaal niet op gerekend dat ik gevraagd zou worden. Het is een hele eer om prins te zijn. Carnaval is een machtig mooi feest waarbij de verschillen tussen de mensen wegvallen. De saamhorigheid tijdens het feest en de gezelligheid zijn geweldig om mee te maken. Je komt allerlei soorten mensen tegen.’’ Vlogtman is al bijna dertig jaar actief in het plaatselijke carnaval. Hij begon als adjudant van Prins Johan de Tweede. Omdat hij binnen de vereniging al de bijnaam WokkieVlokkie had gekregen, lag het voor de hand dat hij deze naam ook als prins zou dragen.

Activiteiten

Ondanks corona staan hem de komende tijd toch een aantal activiteiten te wachten. Bijvoorbeeld de verkiezing van Keunedarper van het jaar, en het grote gala, die beide digitaal zullen verlopen wegens corona. Ook moeten we nadenken over de inrichting van de jaarlijkse fotodag van de Fienpreuvers. En heel misschien is er toch een optocht mogelijk op zeer beperkte schaal. Maar dat is nog lang niet zeker.’’ Positief punt is volgens Wilco verder dat de vereniging nog steeds nieuwe leden mag inschrijven, ook jongeren.

Adjudant

Tweede man naast de prins is dit carnavalsseizoen adjudant De Buizerd (Stefan Huisman, alias Buisman). De 37-jarige Holtenaar werkt bij Liander en is ook al enkele jaren actief in het carnaval. Zo was hij onder meer penningmeester en beheerder van de bar. WokkieVlokkie en De Buizerd zijn de opvolgers van Prins Shadow de Ridder (Nick Jongbloed) en adjudant Hazelnoot( John Poppe). “Ik vind het leuk dat ik gevraagd ben, adjudant te worden. Voor die functie hoef je niet echt aan veel voorwaarden te voldoen, maar je moet wel van onbesproken gedrag zijn en goed tegen stress kunnen. Want in het carnaval kunnen dingen opeens veranderen. Ik heb meteen ‘ja’ gezegd toen Wilco mij vroeg. Het is de bedoeling dat ik hem steeds assisteer bij het uitvoeren van zijn hoge functie.’’ Als lijfspreuk hebben WokkieVlokkie en zijn adjudant: ‘t Is een biezondere tied, Stay Safe!’

Leo Polhuys
Meer berichten