Geen Kerstfair in Holten | Rijssen-Holtens Nieuwsblad


Foto:

Geen Kerstfair in Holten

De jaarlijkse Kerstfair in het centrum van Holten gaat dit keer vanwege corona niet door. Het evenement stond gepland voor 19 december en vormde , zoals alle voorgaande edities, voor veel Holtenaren de opmaat naar Kerst. ''Maar dit jaar zit het er dus niet in,'' zegt Inge Nijkamp namens de organisatie,.

Holten - De fair op de Smidsbelt en een gedeelte van de Dorpstraat is altijd een sfeervol gebeuren, gekoppeld aan de markt op de Smidsbelt.

Het publiek kon bij de standhouders de laatste kersttrends bekijken en de leukste spulletjes voor Kerst kopen. Ook een levende kerststal, muzikale optredens in de Dorpskerk en een ritje met de arreslee vand e Kerstman stonden traditiegetrouw op het programma.

De organisatie is altijd in handen geweest van de Hioltense Handels Vereniging.

Dit jaar dus niet van dit alles, een grote teleurstelling uiteraard voor de organisatie.

''Zoals bij zoveel evenementen gooit corona ook hier roet in het eten,'' zegt Inge Nijkamp. ''We hebben uitgebreid vergaderd maar besloten het toch niet door te laten gaan. Er waren mensen die vonden dat het misschien toch nog wel kon maar een ander deel had er geen goed gevoel bij en toen is besloten om alle voorbereiding maar stop te zetten.''

Ook is nog bekeken of er een digitaal alternatief zou kunnen worden gehouden, maar daar heeft de organisatie ook van af gezien. '"Het is niet anders,'' besluit Inge Nijkamp.

Meer berichten