'Avondvullend menu voor fijnproevers' | Rijssen-Holtens Nieuwsblad


<p>Het Bonte Paard in Dijkerhoek gaat over in andere handen. (Foto: Leo Polhuijs)</p>

Het Bonte Paard in Dijkerhoek gaat over in andere handen. (Foto: Leo Polhuijs)

(Foto: )

'Avondvullend menu voor fijnproevers'

Café restaurant zalencentrum Het Bonte Paard in Dijkerhoek gaat per 1 januari, nog zo’n anderhalve maand dus, over in andere handen. De familie Paalman draagt het horecabedrijf aan de weg van Holten naar Deventer over aan Deja Vu in Veldhoven.

Door Leo Polhuijs

 DIJKERHOEK - Wie Het Bonte Paard zegt, zegt Dijkerhoek en wie Dijkerhoek zegt, zegt Het Bonte Paard. Het bedrijf is al tientallen jaren verbonden aan het buurtschap en een begrip in de regio. Het Bonte Paard bood in al die jaren plek aan vele bruiloften, partijen, vergaderingen en feestelijke bijeenkomsten.

Naam blijft bestaan

Directeur John Hu van Deja Vu vertelt dat het pand zelf is aangekocht door een bevriende relatie. een investeerder, van wie hij de naam liever niet noemt. ‘’De exploitatie gebeurt door mijn persoon en twee andere medewerkers van Deja Vu. Ook het ontwerp van het interieur en bijvoorbeeld de menukaart komt voor onze rekening. In het restaurant komen 280 zitplaatsen.’’ Hu vertelt dat de naam van Het Bonte Paard behouden zal blijven omdat deze in de regio zo bekend is. ‘’De nieuwe naam zal wel zoiets worden als ‘’Deja Vu Het Bonte Paard.’’ Hu is in onze regio trouwens geen onbekende op horecagebied. Zo stichtte hij in de voormalige Boreelkazerne Yume Sushi Deventer en ook aan het Caterplein in Apeldoorn was hij actief.

Gemengde keuken

Hu beseft dat het op dit moment in verband met de coronacrisis geen gunstige tijd is om een horecabedrijf te openen. Toch neemt hij de stap. ‘’Wij zien toekomst in deze locatie en bieden de gasten een gemengd menu. Het wordt een mix van de Europese en de Aziatische keuken. Mooie, luxe producten die worden opgediend op kwalitatief hoogstaand porcelein en die je zonder tijdsdruk kunt nuttigen. We bieden avondvullende menu’s voor de echte fijnproevers.’’ Het oude cafégedeelte wordt in zijn totaliteit omgebouwd tot restaurant.

Evenementen welkom

Ook in de nieuwe opzet kunnen organisatoren en bezoekers van evenementen als de Dijkerhoekse feesten of het carnaval van De Fienpreuvers gewoon doorgang vinden, als het aan Hu ligt. ‘’Zij blijven natuurlijk gewoon welkom, als vanouds. Bovendien kunnen we door het behoud van de schuifwanden zorgen dat gezelschappen in een afgesloten ruimte hun eigen bijeenkomst kunnen organiseren. Zo is de ruimte bruikbaar voor meerdere gezelschappen tegelijkertijd.’’

Bar uit interieur

De voormalige bar in het cafégedeelte zal ook uit het interieur verdwijnen. Volgens Hu is Dijkerhoeker Wilco Rensen welkom om het gesprek te voeren over overname van de bar. Direct na de overname van Het Bonte Paard en de jaarwisseling gaat de verbouwing zo snel mogelijk van start. Hu besluit: ‘’Als alles volgens plan verloopt, denken we dan in april 2021 te kunnen openen.’’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden