Foto:

Nieuwe entree Pius X Rijssen

Rijssen - Bij het Pius X College is iedereen welkom en heerst er een open, vriendelijke sfeer. “Dat weten jullie als leerlingen, ouders en docenten natuurlijk al, maar dat kwam aan de buitenkant niet echt uit de verf”, vertelt directeur Pieter van Schilt. “Rondom de ingang was het heel donker. Daarom hebben we een architect in de arm genomen voor een entree waarbij we al aan de buitenkant uitstralen dat ook locatie Rijssen een open, toegankelijke en warme school is.

“Door het vele glas kan iedereen naar binnen kijken. De gevel is aangepast aan wie we zijn en aan wat we willen uitdragen, namelijk dat iedereen hier welkom is. We zijn heel blij met het resultaat. Hiermee komt veel duidelijker naar voren waar we als school voor staan. Bij de inrichting van nieuwe ruimtes hebben we ook rekening gehouden met ons open en transparante karakter. Onze twee conciërges kunnen vanaf hun bureau zowel het plein als de kantine zien. Maar wat ook van belang is: iedereen kan hen zien.”

De verbouwing is in de zomervakantie gebeurd. “Dat is een bewuste keuze geweest, zodat leerlingen er geen last van hebben. Na de laatste lessen zijn de werkzaamheden van start gegaan. Leerlingen konden na de vakantie gelijk via de nieuwe entree naar binnen. We hebben alleen maar lovende woorden van leerlingen, ouders, en collega’s gehoord. De nieuwe gevel versterkt onze slogan ‘het gaat om jou.’ We willen uitstralen dat iedereen van harte welkom is, wie je ook bent en wat je talenten ook zijn.”

Meer berichten