Foto:

Geschiedenis van Kasteel de Cloese

Holten - De tweede lezing van Stichting Kunst & Cultuur zal gaan over Kasteel de Cloese te Lochem . Deze kent een turbulente geschiedenis. John Töpfer gaat vertellen wat er de afgelopen 500 jaar is gebeurd met het kasteel en zijn bewoners en niet te vergeten de verschillende functies die het heeft gehad. 

Gelegen in een bocht van de Berkel heeft de pastoor van Lochem het in 1520 laten bouwen, wisselde het in de loop der jaren vele malen van eigenaar en onderging het drie keer een totale metamorfose. Na afloop is het boek ‘De Cloese. Havezate aan de Berkel’ te koop, waarvan hij een van de auteurs is.

Inloop woensdag 21 oktober vanaf 19:00 uur, aanvang 19:30 uur (de lezing is zonder pauze). Entree €12,50 (incl. koffie of thee vooraf) en voor donateurs van de Stichting Kunst & Cultuur €10,00. Graag online bestellen tot twee werkdagen voor aanvang via www.kulturhusholten.nl. Natuurlijk worden de regels van het RIVM nageleefd. Wij verheugen ons zeer om u weer te mogen begroeten. Wees er snel bij, het aantal plaatsen is beperkt! Zie ook www.kc-holten.nl

Meer berichten