<p>VV Holten bereidt zich voor op de viering van het eeuwfeest, volgend jaar. (Foto: VV Holten)</p>

VV Holten bereidt zich voor op de viering van het eeuwfeest, volgend jaar. (Foto: VV Holten)

(Foto: VV Holten)
Sport

Druiven zuur voor VV Holten

Nog een maand of vier en voetbalvereniging Holten bestaat honderd jaar. Op 8 februari is de oprichtingsdatum. Maar van jubileumactiviteiten is vooralsnog geen sprake. Voor de jubilerende vereniging zijn de sportieve druiven zuur.

Door Leo Polhuijs

HOLTEN - Het feest wordt, onder voorbehoud van de coronasituatie, in juni 2021 gevierd. Dat zegt tenminste voorzitter Robert Oolbekkink van de jubilerende club. ‘’We denken aan een soort festival op ons complex de Meermanskamp, waarbij alle doelgroepen van onze vereniging aan bod komen. Denk aan de senioren, maar ook aan de jeugd. Hoe het er allemaal uit gaat zien? Daarover vergaderen we nog. In elk geval moet iedereen uit onze vereniging zich in de opzet herkennen.’’

Volgens de voorman van de sportvereniging is het een illusie om te denken dat er in de jubileummaand februari festiviteiten gehouden kunnen worden.

‘’Ten eerste is het dan winter, dus het zal niet zo handig zijn om naar buiten te gaan. Verder denken we niet dat het coronavirus dan al weg is. We hadden in verband met het jubileum al een aantal activiteiten gepland maar die gaan niet door. Het is afwachten, we hebben de situatie nu eenmaal niet in de hand. Het enige dat we kunnen doen, is goed afstand houden van elkaar en de protocollen van het RIVM in acht nemen. Daar zijn we dan ook druk mee bezig.’’

Op 8 februari 1921 werd in de bakkerij van de gebroeders Wansink de eerste Holtense voebalvereniging HVC (Holtense Voetbal Club) opgericht.

Meer dan 95 jaar later is de inmiddels tot VV Holten omgedoopte vereniging met meer dan 750 leden een begrip in de samenleving.

Het eerste elftal van de club speetde in 2019/2020 in de Vierde klasse zondag.

Afgelopen zondag zou VV Holten een wedstrijd spelen tegen Heeten. Het evenement ging wel door maar vanwege de nieuwe coronamaatregelen mocht er geen publiek langs de lijn staan. 

Oolbekkink: ‘’Een grote teleurstelling voor iedereen. We hebben nogal wat fans van een jaar of zeventig, tachtig, die graag naar de wedstrijden komen kijken. We hebben in het begin van de coronacrisis natuurlijk al eens stilgelegen maar konden gelukkig bij de start van het nieuwe voetbalseizoen weer spelen met publiek. Maar de nieuwe maatregelen die door het kabinet zijn aangekondigd, zijn alsnog zuur. We hadden voor de wedstrijd afgelopen zondag gepland dat het eerste elftal onder begeleiding het veld zou opkomen, maar dat kon dus niet. Ook in andere opzichten is het een lastige tijd. Zo waren we er altijd aan gewend om na de training nog even bij elkaar te komen in de kantine, maar daar zien we van af. Iedereen gaat na afloop weer naar huis. De gezelligheid en sociale contact zijn verdwenen.’’

Meer berichten