Foto:

‘Verras iemand met een gratis gebakje’

Rijssen/ Holten - De week van 1 t/m 8 oktober is de ‘Week tegen Eenzaamheid’. Een week waarin speciale aandacht wordt gevraagd voor alle mensen die zich regelmatig alleen voelen. Mensen die niet zo vaak bezoek krijgen en die weinig gezelligheid om zich heen ervaren. 

Ontelbaar veel mensen in Nederland, jong én oud, voelen zich regelmatig eenzaam. In de roerige tijd waarin we ons bevinden neemt eenzaamheid helaas toe. Door het coronavirus en alle maatregelen daaromtrent hebben veel mensen hun sociale contacten zien afnemen, met alle gevolgen van dien.

Extra aandacht

Daarom slaan een aantal organisaties samen met de gemeente Rijssen-Holten en de gemeente Wierden opnieuw de handen ineen om deze mensen een hart onder de riem te steken. Rabobank Rijssen-Enter, Stichting Evenmens, Mantelzorghulp Rijssen, WijkSaam en ViaVie Welzijn wijzen alle inwoners van Rijssen, Holten, Wierden en Enter op de Gebakjesactie: op donderdag 8 of vrijdag 9 oktober kunnen bewoners met twee gratis gebakjes een bezoekje brengen aan iemand die wel wat extra aandacht kan en wil gebruiken.

Maak iemand blij

Ook u kent waarschijnlijk in uw eigen straat of buurt wel iemand die zo’n bezoekje fijn zou vinden. Misschien heeft het al wel eens door uw hoofd gespeeld een keer op bezoek te gaan bij de betreffende persoon, maar is het er gewoon nooit van gekomen. Wij nodigen u uit om, met inachtneming van alle geldende RIVM maatregelen, mee te doen aan de Gebakjesactie. U kunt zich tot uiterlijk donderdag 1 oktober a.s. telefonisch of schriftelijk aanmelden bij ViaVie Welzijn via telefoonnummer 0548-362755 of info@viaviewelzijn.nl (voor Rijssen/Holten) of bij Stichting De Welle via telefoonnummer 0546-571 693 of wierdendoet@stichtingdewelle.nl (voor Wierden/Enter). Het aanmelden is noodzakelijk i.v.m. het bestellen van het gebak. Deelnemers ontvangen van tevoren de aandachtspunten volgens de richtlijnen van het RIVM.

Afhaalpunten

In Holten kan het gebak op donderdag 8 of vrijdag 9 oktober worden afgehaald bij bakker Nijkamp, in Rijssen kan dit bij ViaVie Welzijn, Rozengaarde 75a in Rijssen. In de gemeente Wierden hoort u bij aanmelding waar u in de ‘Week tegen Eenzaamheid’ het gebakje kunt afhalen.

RIVM maatregelen

Uiteraard worden bij de Gebakjesactie alle maatregelen van het RIVM in achtgenomen. Gebakjes kunnen alleen in goede gezondheid en op anderhalve meter afstand afgehaald worden. Deze maatregelen gelden natuurlijk ook voor tijdens het bezoekje. Houd afstand en kies eventueel voor het dragen van een mondkapje. Samen zijn we verantwoordelijk en houden we ons strikt aan de regels die gelden. Mocht de situatie rondom het coronavirus in de komende weken wijzigen, dan zijn we mogelijk genoodzaakt de Gebakjesactie te annuleren.

De Gebakjesactie wordt mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van Bakker Nijkamp, Rabobank, Scholengemeenschap Reggesteyn en het Hedifonds. 

Meer berichten