• Alles
  • (1)
    Algemeen

Zeg JA tegen je nieuwsgierigheid!

zaterdag 9 november 20:00 uur

Afgelopen voorjaar zaten we met een aantal collega's van het Parkgebouw in de Kleine Willem in Enschede. In die prachtige zaal gingen we een voorstelling bekijken van Nasrdin Dchar (1978). Hij is bekend van onder meer de film Rabat, waarvoor  hij een Gouden Kalf ontving en series Zwarte Tulp, De Jacht, De 12 van Oldenheim en Mocro Maffia. Maar hij speelt ook prachtige solovoorstellingen. Oumi over zijn oma, DAD over zijn vader en nu JA over zijn eigen wereld. 

De lichten gaan uit en Nasrdin komt het podium op. We gaan er eens goed voor zitten. Anderhalf uur zijn we stil. Kijken en luisteren naar zijn bijzondere verhaal. Geboren in een Marokkaans gezin, opgegroeid in Nederland. Het samenkomen van die twee werelden heeft invloed gehad op wie hij is en alles wat hij deed. Reden waarom er vijftien jaar lag tussen de avond dat Nasrdin zijn vrouw ontmoet en de dag dat ze trouwen. Waarom heeft het zo lang geduurd als hij bij de eerste kennismaking al weet dat zij de ware is? In JA neemt acteur Nasrdin Dchar het publiek mee op een reis. Die scheert langs continenten en culturen, maar het is vooral zijn eigen zoektocht naar volwassenheid, met als universele kern de liefde. Want die kan alles overwinnen. Toch?

Na de voorstelling zijn we nog steeds een beetje stil en onder de indruk. Maar besluiten: Nasr moet ook naar Rijssen komen. Zijn wereld is zo herkenbaar. Ook wij pikken het beste uit de vele culturen om ons heen. Worden er soms door afgeremd, vervolgens weer voortgetrokken. Durven soms onze eigen veilige wereld niet los te laten, maar moeten wel als we vooruit willen. Deze voorstelling gaat over het verschil in culturen. En verschillende culturen, die hebben wij in onze omgeving ook. Al die diverse gezindten, kerken, scholen, wijken, mensen... Maar waar het vooral om gaat is wat je er mee doet. Houdt het je tegen? Of laat je je er door leiden?

Zeg JA tegen je nieuwsgierigheid en kom zaterdag naar Nasr! 

Zaterdag 9 november in Parkgebouw Rijssen. Aanvang 20.00 uur, entree € 20,50 (inclusief verenigingskosten). Tickets en informatie: www.parkgebouw.nl.


deel deze activiteit

Locatie

Parkgebouw
Rijssen
Oosterhofweg 49
7461BT