• Alles
  • (2)
    Fiets-Wandeltocht
  • (1)
    Natuur
  • (3)
    Cursus-Workshop

Winterfair de Borkeld

donderdag 14 november 16:00 t/m 21:00 uur

Foto: fotorijssen.nl

Bij Zorgboerderij de Borkeld aan de Borkeld 1a in Rijssen wordt donderdag 14, vrijdag 15 en zaterdag 16 november de groots opgezette winterfair gehouden. De entree is gratis en er is ruime parkeergelegenheid.

Jan Boertje van de organisatie zegt dat er veel te beleven is op het “mooiste en gezelligste evenement van Twente.” Er zijn minstens zeventig standhouders. Voor de kinderen is er pijl en boogschieten, een levensgroot dartbord, een knuffelhoek met cavia's en konijnen en er kan een rondrit met een brandweerauto worden gemaakt.

Een gedeelte van de verwarmde tent wordt ingericht als Bruidsplein. Volgens Jan Boertje komt er een aantal standhouders rond het thema Trouwen zoals Bruidsmode, maatpakken voor de mannen, een bloemist, een fotograaf voor een trouwreportage en een juwelier voor de trouwringen.

Er is van alles te eten, te drinken en te proeven. In de gezellige overdekte koffietent met veel zitplaatsen kan worden bijgepraat onder het genot van een kopje koffie met iets lekkers.

De opbrengst van de Winterfair gaat naar het goede doel. “Het geld gaat naar mensen met een verstandelijke beperking en de ouderendagbesteding op Zorgboerderij De Borkeld. Met dat geld kunnen we iets extra’s kopen zoals een snoezelbadkamer voor onze bewoners op de woonlocatie. De Winterfair trok vorig jaar rond de 10.000 bezoekers. “Maar liefst 180 vrijwilligers zijn drie dagen lang in touw met het inschenken van koffie, het bakken van oliebollen en pannenkoeken. Ook het bedrijfsleven heeft zich d.m.v. sponsoring dit jaar weer niet onbetuigd gelaten. We zijn heel erg blij met zo veel steun van iedereen. Het stimuleert ons om er ook dit jaar volop tegenaan te gaan.”

De sfeer is altijd goed op de winterfair. “Heel gezellig en de saamhorigheid is voelbaar. We hebben goede hoop dat er ook dit jaar weer veel mensen komen. We laten het concept dan ook ongewijzigd: bezoekers mogen gratis het terrein op en overal in, maar wie met de auto komt betaalt 2 euro parkeergeld. Dat geld is ervoor om de parkeerweilanden na de fair weer in orde te maken.” Uitgebreide informatie over de route en andere zaken is te vinden op de vernieuwde website van de Winterfair: www.winterfairdeborkeld.nl

De Winterfair is donderdag open van 16.00 tot 21.00 uur, vrijdag van 16.00 – 22.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Er is 1100 vierkante meter verwarmde beursvloer. “Laat het weer ons in de steek, dan is het toch nog goed toeven op de winterfair,” zegt Jan Boertje.


deel deze activiteit

Locatie

Zorgboerderij De Borkeld
Rijssen
Borkeld 1a
7462PD


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.