• Alles
  • (2)
    Fiets-Wandeltocht
  • (1)
    Natuur
  • (3)
    Cursus-Workshop

Lezing over Deventer

woensdag 13 november 20:00 uur

Kunst & Cultuur Holten houdt woensdag 13 november om 20.00 uur een lezing over Zie de stad. Een bijzondere kijk op Deventer in Kulturhus Holten

Iedereen kent Deventer op zijn of haar eigen manier. Tijdens deze avond ontdekt men de stad aan de IJssel op heel bijzondere wijze: door de ogen van kunstenaar Peter Paul Hattinga Verschure.

Hij schetste het beeld van het eeuwenoude Deventer in inkt en verf, in lijn en kleur, in lichte en donkere tinten. Zijn ruim tweehonderd tekeningen en etsen, verzameld in het boek 'Zie de stad', portretteren Deventer in al haar stemmingen en nemen u mee langs de meest markante gebouwen en schemerigste hoekjes, over industrieterreinen en boerenakkers.

Maar meer nog dan dat, wordt men rondgeleid door de tijd. Plekjes in de stad die voor de één weinig betekenis hebben, roepen bij de ander heel persoonlijke herinneringen op. Peter Paul brengt de mensenstad Deventer tot leven op een manier die bij iedere inwoner en bezoeker herkenning oproept. Op 13 november vertelt hij - op uitnodiging van de Stichting Kunst & Cultuur Holten - hoe dit project tot stand kwam en laat hij uiteraard veel van zijn tekeningen zien. Het gesigneerde boek is verkrijgbaar na de lezing.

Toegang 12,50 euro (inclusief een drankje na afloop) en voor donateurs van de Stichting Kunst & Cultuur 10 euro.


deel deze activiteit

Locatie

Kulturhus Holten
Holten
Smidsbelt 6