• Alles
  • (1)
    Cursus-Workshop

Lablearning@home: demo 3D-voedselprinters

woensdag 15 april 19:30 t/m 20:30 uur

Wencke Steggink

Waar men in aanloop naar het Maker Festival voor (jong)volwassenen een aantal technologische, creatieve of innovatieve evenementen houden, kunnen deze door het coronavirus niet fysiek plaatsvinden. Daar heeft Tetem een nieuw programma voor ontwikkeld, Lablearning@home.

Dit zijn online real-live trainingen gericht op (jong) volwassenen waarbij ze kennismaken met de nieuwste technologieën en de bijbehorende software. Elke eerste woensdag van de maand wordt een nieuwe training aangeboden. 

Er wordt gewerkt met onder meer een lasercutter en de 3D-printer. De eerste activiteit hiervan is op woensdag 15 april. Dan kan iedereen die wil weten hoe een 3D-voedselprinter precies werkt, live meekijken via Instagram Stories.

Men neemt steeds minder genoegen met massaal geproduceerde goederen en wil ook invloed kunnen uitoefenen op het ontwerp. Doordat 3D-printen steeds toegankelijker wordt, wordt de drempel om zélf te experimenteren lager. Digitaal delen en samenwerken opent deuren tot innovatie. Zo ook die naar het printen van voedsel.

Tijdens de workshop wordt uitgelegd hoe er gerechtjes gemaakt kunnen worden met verschillende voedselprinters. Zo kan er een naam, een persoonlijke boodschap of een tekening met de 3D-chocoladeprinter gemaakt worden. Met een andere voedselprinter laat men zien hoe twee natuurlijke producten in een zelfgekozen vorm uit de printer komen.

Nieuwsgierig naar hoe een voedselprinter precies werkt en wat men er allemaal mee kan printen? Abonneer je op de Instagrampagina 'Tetemkunst' en kijk en praat mee op woensdag 15 april van 19:30 tot 20:30 uur in Live Stories.

Deze workshop wordt gehouden in aanloop naar het MakerFestival@home, door de Maakplaatsen Bibliotheek Twenterand, Bibliotheek Rijssen-Holten en Tetem.


deel deze activiteit

Locatie

@home
Hengelo