• Alles
  • (1)
    Algemeen

Hoffelijke Boekenbal

zondag 24 november 15:00 uur

Henri Beverdam

Het hoffelijke boekenbalgala wordt 24 november om 15.00 uur gehouden in zalencentrum de Haverkamp aan de Stationsstraat 28 in Markelo. De regionaal bekende streekromanschrijver Gert-Jan Oplaat presenteert zijn derde boek met de titel 't K'oude testament.

Het verhaal speelt zich af in 1963. The Moodchers en de Pongersband spelen Rock & Roll bij café Hargeerds (de Kroon). De jeugd dost zich uit in polkadots petticoats, jeans, puntschoenen en vetkuiven. Een bewogen jaar zo zal gedurende het verhaal blijken... vele herinneringen zullen boven komen.

Gert-Jan presenteert zijn boek op feestelijke wijze en gaat iets vertellen over zijn boek 't K'oude testament.

Speciale gast is de Twentse bestsellerschrijver Frank Krake. Zijn bekende boeken zijn Menthol (de zwarte man die Nederland leerde tandenpoetsen), Rood bloed (over Joop Munsterman en FC Twente) en De laatste getuige (de man die drie concentratiekampen en een grote scheepsramp overleefde).

Frank is een inspirerende spreker die ons zeker zal boeien met zijn inkijk in de schrijverswereld. Gert-Jan: "Ik ken Frank van een tv programma waar we beide aan tafel zaten". We hadden meteen een klik en dezelfde passie voor onze streek en de verhalen die dat met zich meebrengt. Ik ben bijzonder blij met Frank als gast op ons Hoffelijke boekenbal gala."

Het Hoffelijke boekenbalgala krijgt zelfs een internationaal karakter, want de muzikale omlijsting met veel muziek uit de jaren '60 wordt verzorgd door een paar muzikale vrienden uit het Oostenrijkse Tirol. Dominik & Amigo reizen af Markelo en zorgen er voor dat de voetjes van de vloer kunnen. Presentator Henri Beverdam zal de middag in goede banen leiden zodat we op tijd kunnen toasten met een glaasje bubbels en 't K'oude testament daarmee symbolisch dopen. Boekhandel Prins zal de verkoop van de boeken van Gert-Jan en Frank verzorgen.

Uiteraard zullen de schrijvers hun boeken op deze dag signeren. Graag even aanmelden: info@henribeverdam.nl Toegang gratis


deel deze activiteit