• Alles
  • (2)
    Fiets-Wandeltocht
  • (1)
    Natuur
  • (3)
    Cursus-Workshop

Afdelingsavond Vrouwen van Nu

maandag 11 november 19:45 uur

Afdelingsavond Vrouwen van Nu Markelo

Kees Schipper is maandag 11 november te gast met bij Vrouwen van Nu Markelo. Hij geeft een lezing over De Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Water, water en nog eens water. Dat is hier in Nederland heel veel. Door de eeuwen heen hebben de Hollanders gevochten met het water. In de meeste gevallen hebben zij het gewonnen, een enkele keer ging het mis. Dat men het water ook gebruikt voor de landsverdediging is minder bekend. De Romeinen gebruikten de Rijn al voor hun landsverdediging. Heel veel later in de tijd van Prins Maurits is de Oude Hollandse Waterlinie aangelegd. Nog weer later in de tijd van Napoleon is de Nieuwe Hollandse Waterlinie aangelegd. De waterlinie is van historische waarde. In 2020 hoopt de Nieuwe Hollandse Waterlinie op de UNESCO werelderfgoedlijst te komen. De waterlinie staat nu op de voorlopige lijst.

Over dit en nog veel meer gaat Kees Schipper vertellen. De avond wordt gehouden op maandag 11 november bij Dieka van de Kruusweg; aanvang 19.45 uur. Entree leden € 5,00 en niet-leden € 7,50 (incl. koffie/thee en een pauzedrankje). 


deel deze activiteit

Locatie

Dieka van de Kruusweg
Markelo
Oude Rijssenseweg 11
7475SM