• Alles
  • (1)
    Fiets-Wandeltocht
  • (1)
    Cursus-Workshop

Mysterieuze avondwandeling

donderdag 23 juli 21:00 uur

Foto:

Holten – De gidsen van het Natuurmuseum Holterberg nodigen u uit donderdag 23 juli en 6 augustus mee te gaan op een tocht door de Holterberg, het donker tegemoet. De wandeling begint om 21:00 uur en start bij het Natuurmuseum aan de Holterbergweg 12 in Holten.

Via de Motieweg neemt de gids u mee naar de Heksenweg. De Motieweg dankt zijn naam aan de markante Holtense burgermeester baron van der Borch van Verwolde. De gids zal u er alles over vertellen. Bij de Heksenweg is het uitkijken geblazen. Het verhaal gaat dat hier vroeger heksen zoals de angstaanjagende Old Minneke leefden.

De tocht gaat verder door het Numendal. Dit dal is zo’n 50.000 jaar geleden ontstaan toen de ijsmassa’s die over Nederland kwamen begonnen te smelten. Een indrukwekkend stukje Holterberg. Wellicht kruist een ree het pad of wordt men opgeschrikt door de schreeuw van een bosuil of op de heide door de roep van een nachtzwaluw.

Deelname volwassenen € 7,50 en kinderen € 5,00. Inclusief een drankje. Reserveren verplicht. Telefoon 0548-361979 of info@museumholterberg.nl

www.museumholterberg.nl


deel deze activiteit

Locatie

Natuurmuseum Holterberg
Holten
Holterbergweg 12 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden