• Alles
  • (3)
    Cursus-Workshop

Ezeltochten bij Dondertman

vrijdag 10 april 11:00 uur

Foto:

Espelo - Bij Kinderboerderij Dondertman start met een nieuwe activiteit: ezel belevingstochten. Onder leiding van Eilko de Jonge worden routes met ezels gewandeld over de Sallandse Heuvelrug met uitgestrekte bossen en grote aaneengesloten heidevelden.

De wandelingen starten bij Dondertman en duren ongeveer 2,5 uur. Het betreft dus een wandeltocht en geen ezelrit. Jong en oud kan er aan meedoen, maar vanwege de beperkte beschikbaarheid is vooraf opgeven verplicht. Dat kan uitsluitend via telefoon 0548-361169.

De ezels zijn getraind en uitstekende wandelkameraden zodat de bijzondere trektochten geschikt zijn voor alle leeftijden. Zeker wanneer ouders gewend zijn om met kinderen te wandelen. En mocht een van de kinderen toch wat moe raken, dan kan hij/zij voor even op een ezel worden gezet.

Op het programma staan vijf data: zondag 22 maart, vrijdag 10 april (Goede Vrijdag), maandag 13 april (2e Paasdag), 5 mei (Bevrijdingsdag) en donderdag 21 mei (Hemelvaartsdag).

Deelnemers worden om 11:00 uur met koffie en krentenwegge ontvangen in het Boshuus aan de Meester Bosweg. Na een toelichting op de natuurbelevingstocht is er voor ieder een rugzakje met lunchpakket (incl. drinken). Een half uur later wordt dan vertrokken voor de wandeling van plm. 7 km.

Halverwege wordt halt gehouden op een uitzichtpunt met prachtig vergezicht over de omringende omgeving. Daar kan iedereen tijdens een picknick genieten van zijn lunch. Bij terugkomst is er voor alle deelnemers een ijsje, warme drank of snack. Meer informatie, onder andere over de prijs, op www.kb-dondertman.nl of Facebook.


deel deze activiteit

Locatie

Kinderboerderij Dondertman
Espelo
Meester Bosweg 5