• Alles
  • (3)
    Cursus-Workshop

Jaarvergadering Helpende Handen

dinsdag 7 april 19:45 uur

Helpende Handen houdt dinsdag 7 april om 19.45 uur de jaarvergadering in de bovenzaal van de Noorderkerk in Rijssen, ingang Molenstalweg, spoorzijde.


Tijdens deze vergadering zullen de jaarverslagen uitgedeeld worden van de club Benjamin, club Mefiboseth en van de Praktische Thuishulp. Leden kunnen deze inzien en indien nodig kunnen zij hier vragen over stellen. Er wordt dit jaar geen bestuursverkiezing gehouden.


Dit keer zal men met elkaar nadenken over het thema Bewind en Curatele - Testament en Volmacht.


Stel: uw kind wordt 18. Dat is de leeftijd waarop het volgens de wet zelfstandig beslissingen kan nemen op financieel gebied. Maar ook op allerlei andere gebieden. Voor de meeste kinderen is dit geen punt van aandacht. Maar als u een kind heeft met een verstandelijke beperking kan dat anders zijn. Kan het kind zijn of haar eigen financiën beheren? Wat kunt u doen als het kind in een opwelling via internet iets bestelt? Op straat wordt hij of zij aangesproken door een enquêteur en zet op een formulier een kruisje. Ongedacht is een duur abonnement afgesloten. Kunt u mee beslissen over de zorg die aan uw kind wordt verleend?


Bewindvoering, mentorschap of curatele kunnen dan een oplossing bieden. Wanneer en hoe vraagt u dat aan? Wat zijn de voor- en nadelen? Zijn er kosten aan verbonden? Zo maar een paar vragen over deze onderwerpen.


Notaris O. Geurts uit Markelo praat u hier over bij. Maar ook gaat hij in op de vererving van het vermogen van ouders die een kind hebben met een beperking. Wat kunt u wel en niet vastleggen? Hoe kunt u rekening houden met de eigen bijdrage voor de WLZ? Wat kunt u regelen als u zelf niet meer in staat bent beslissingen te nemen over uw vermogen?Een belangrijk onderwerp en we hopen u dan ook te kunnen verwelkomen. Met uw komst laat u zien dat u betrokken bent op mensen met een beperking. Aanmelden graag via . marjanijland43@gmail.com


deel deze activiteit

Locatie

Noorderkerk
Rijssen
Molenstalweg 19
7462ae


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.