• Alles
 • (4)
  Fiets-Wandeltocht
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (1)
  Evenement
 • (13)
  Muziek
 • (3)
  Cursus-Workshop

Happy in je huis met huisrobot Homey

dinsdag 18 februari 10:30 t/m 12:00 uur

Foto: Tetem

Het High Tech programma dat elke schoolvakantie wordt gehouden bij de Twentse Maakplaatsen staat inmiddels als een huis. In de voorjaarsvakantie zijn er workshops voor kinderen in heel Twente.

In samenwerking met de maakplaatsen, gehuisvest in bibliotheek of cultuurhuis, houdt Tetem dit keer Homey-workshops. Tijdens de gratis workshop kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar huisrobot Homey allerlei opdrachten geven en dan voert Homey die taken voor ze uit.

Op dinsdag 18 februari is er een workshop voor kinderen van 9 tot 12 jaar bij Bibliotheek Rijssen van 10.30 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 15.00 uur wordt dezelfde workshop gegeven bij Bibliotheek Holten.

Volwassenen en kinderen zijn zich niet bewust dat zij dagelijks in contact komen met AI-technologie. Toch is Artificial Intelligence overal, ook in de thuisomgeving. Recent onderzoek uit Japan toont aan dat een huisrobot naast het uitvoeren van opdrachten ook bepaalde behoeften op sociaal vlak kan invullen. Door deel te nemen aan deze workshops leren de Twentse jongeren wat zo’n huisrobot allemaal kan en hoe men deze kan aansturen met de stem. De Homey-workshops vinden plaats gedurende de voorjaarsvakantie, tussen 15 en 23 februari en op 25 februari in Haaksbergen.

Het High Tech programma richt zich op nieuwe technologieën, zoals afgelopen kerst de succesvolle drone-workshops, waarbij kinderen hebben geleerd hoe je drones kan programmeren en besturen. In de meivakantie staat de workshop Ontwerp-Print-Eet op het programma waarbij kinderen met de 3D foodprinter aan de slag gaan. Zo experimenteren kinderen op een speelse manier met allerlei (digitale) technieken en maakprocessen.

Het High Tech programma maakt deel uit van de Proeftuin Twentse Maakplaatsen welke tijdens de schoolvakanties wordt aangeboden in de veertien Twentse gemeenten. Dit programma heeft tot doel technologie, digitalisering en maakcultuur beter te verankeren in de regio.

Graag aanmelden via www.bibliotheekrijssenholten.nl

Naast deze workshops vanuit het hightech programma zijn er bij verschillende maakplaatsen ook andere workshops tijdens de vakanties. Alle workshops staan op twentsemaakplaatsen.nl

Voor meer informatie: www.tetem.nl/maakplaatsen of 053-2308791


deel deze activiteit

Locatie

Bibliotheek Rijssen
Rijssen
Kerkstraat 4