• Alles
  • (2)
    Fiets-Wandeltocht
  • (1)
    Natuur
  • (3)
    Cursus-Workshop

Workshop WhatsApp

woensdag 20 november 19:30 uur

SeniorWeb

SeniorWeb Rijssen en de Bibliotheek Rijssen-Holten houden woensdag 20 november een workshop over WhatsApp. Deze app wordt door steeds meer senioren graag gebruikt en kent veel mogelijkheden.

De workshop is in de Bibliotheek Rijssen en begint om 19.30 uur. Het zeer populaire WhatsApp wordt door jong en oud veelvuldig gebruikt om berichten te versturen naar vrienden en familie. Van jongeren was al bekend dat ze tegenwoordig liever appen dan bellen. Uit onderzoek van SeniorWeb blijkt nu dat dit ook voor veel ouderen geldt. (65%). Een berichtje (terug)sturen kan wanneer het je uitkomt, het is niet storend. Verder vinden veel ouderen appen makkelijker en kost het minder tijd en geld dan bellen. Ook vinden ze een berichtje sturen leuker, omdat ze direct foto's en video's kunnen meesturen. Sommigen vinden het prettig dat ze eerst even rustig kunnen nadenken of iets kunnen teruglezen.

Voor slechthorenden is WhatsApp al helemaal een uitkomst, evenals voor mensen met familie en vrienden in het buitenland. Wel maken veel senioren zich zorgen over hun privacy bij het gebruik van WhatsApp en andere social media. SeniorWeb en de Bibliotheek geven daarom graag uitleg over veilig gebruik en alle leuke en handige mogelijkheden van de app.

Aanmelden voor de workshop kan via www.bibliotheekrijssenholten.nl/agenda.


deel deze activiteit

Locatie

Beth El Molukse kerk
Rijssen
Ruyterstraat 12
7461gk