• Alles
  • (1)
    Bijeenkomst
  • (3)
    Cursus-Workshop

Expositie Nagelhout Fashion Time

zaterdag 28 november 11:00 - 15:00 uur

Foto:

Holten - Leerlingen van de klassen 4 en 5 VWO van Scholengemeenschap De Waerdenborch in Holten hebben voor het vak handvaardigheid een bijzondere modecollectie gecreëerd: de Nagelhout Fashion Time.

Iedere leerling mocht een schilderij kiezen uit de rijke collectie van de Stichting Collectie Nagelhout Holten Nagelhout, om daar vervolgens een kostuum bij te ontwerpen. Dat proces begint bij schetsen. Uit deze schetsen hebben de klassen gezamenlijk het beste idee van elke leerling gekozen. Deze ideeën werden het uitgangspunt voor deze unieke zomerexpositie in de Nagelhoutzaal van het Kulturhus aan Smidsbelt 6 in Holten.

De vertaling van schilderij naar kostuum werd door iedereen anders aangepakt. Zo zijn er leerlingen die als uitgangspunt de beeldaspecten (kleur, vorm, compositie, textuur, licht en ruimte) hebben gekozen. Anderen kozen voor een meer inhoudelijke benadering door meer onderzoek te doen naar het verhaal achter het schilderij of een benadering van sfeer en expressie.

De leerlingen hebben uiteindelijk een zeer grensverleggende en vernieuwende collectie samengesteld die te bewonderen is naast de schilderijen die het uitgangspunt voor hun kunstwerken vormden.

De expositie, die gehouden wordt van 19 september tot en met 28 november is gratis toegankelijk op maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur. Voor bezoekers die slecht ter been zijn is de Nagelhoutzaal bereikbaar via een traplift.Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
deel deze activiteit

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden