• Alles
 • (2)
  Fiets-Wandeltocht
 • (2)
  Overig
 • (2)
  Algemeen
 • (6)
  Bijeenkomst
 • (1)
  Sport
 • (1)
  Natuur
 • (20)
  Tentoonstelling
 • (1)
  Muziek
 • (7)
  Cursus-Workshop

Club voor kinderen die opgroeien in een stressvolle gezinssituatie

maandag 21 september 15:30 t/m 17:00 uur

<p>Foto: ViaVie Welzijn</p>

De Billy Boemclub gaat dit najaar op 21 september weer van start in Rijssen.

De club is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar die met stress en spanning opgroeien in of rondom de thuissituatie. Misschien juist nu door de coronacrisis. Spanning en/of stress thuis heeft op kinderen een grote impact. Daarom houdt Impluz in samenwerking met Avedan de doe-praatclub “Billy Boem”. Hier leren de kinderen met hun gevoelens en lastige situaties om te gaan.

Spelenderwijs de thuissituatie een plekje geven

De club ‘Billy Boem’ wordt begeleid door ervaren hulpverleners. Deirdre Janné is één van hen. “’Billy Boem’ organiseren wij voor kinderen die in of rondom hun gezin stressvolle dingen meemaken”, vertelt Deirdre. “Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een ouder met psychische klachten, een scheiding, ruzie of financiële problemen. Of een broer of zus die door gedrag veel aandacht van het gezin vraagt. Maar ook nu door de coronacrisis kan stress meer een rol hebben gespeeld in het kind en/of het gezin. Spelenderwijs leren wij de kinderen hun thuissituatie een plekje te geven en zelf weerbaarder te worden.” De Billy Boem club is een succesvolle cursus die echt het verschil kan maken.

Omgaan met lastige situaties

De club is afgestemd op de belevingswereld van het kind. Zij knutselen, spelen, praten en leren met hun emoties om te gaan. Billy Boem speelt daarbij een centrale rol. Met Billy maken de kinderen in 10 bijeenkomsten van 1,5 uur van alles mee. Ze leren hun gevoelens te herkennen en te uiten, hun eventuele vragen worden beantwoord, er worden vaardigheden geoefend en tips meegegeven.

Ouderbijeenkomsten

Naast de kinderclub zijn er ook voor de ouders 3 bijeenkomsten waar opvoedingsvragen aan bod komen. “De ouders hebben de opgave om in een spanningsvolle situatie hun kinderen op te voeden. Dit is een pittige klus ”, legt Deirdre uit. “’Billy Boem’ kan hierbij ondersteunen. Ouders hebben de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding ervaringen uit te wisselen. Het kan prettig zijn te ontdekken dat ieder gezin ups en downs heeft. De deelnemende ouders kunnen zo steun ervaren bij elkaar.”

De cursus is kosteloos.

Aanmelden kan bij ViaVie Welzijn tot en met 14 september: vanerven@viaviewelzijn.nl of bel: (0548) 36 27 55.


deel deze activiteit